Kon's Farming Diary in Fukushima 福島で農家をめざすコンの日記

A diary of a novice farmer who came from Tokyo to start farming here in Fukushima with her husband. We are organic and try to be greener! 東京から脱出し、農業を始めるために、福島に移住したコンの日記です。エコ&グリーンな農家をめざします♪

スポンサーサイト

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

キラキラ!ベリーのトースト Brilliant Berries’ Toast

ストロベリー・キイチゴ(もみじいちご?)・ブルーベリージャムをトーストにのせた、贅沢なトースト。この時季の朝食に、リッチな気分です♪ Strawberries, wild berries, blueberry jam on a piece of toast. It makes us feel rich for breakfast in this rainy season.
toast110626.jpg
スポンサーサイト

大発見? Great Discovery ?

豆はサヤの左右のスジに交互にくっついているんですねえ。茹でたスナップエンドウを食べていた時、ダンナが発見し、わたしもびっくり。ダンナも書いています。 Peas are borne alternately on the string of the pod. When eating snap peas, my husband discovered it which made me surprised, too.
snap1106281.jpg
美しい規則性です。Beautiful regularity.
snap1106282.jpg

福島のさくらんぼ Cherries in Fukushima

che110626.jpg
さくらんぼの季節です♪ お世話になった方が訪ねて下さり、庭で自分で栽培したというサクランボをお土産にいただきました。ほとんど手をかけなかったという粗放栽培。市販の甘いものより風味があって美味しかった☆ Cherry Season! My old friend came to see me and he gave me cherries that he had grown. He said that he had taken care of very little but I think the taste was better than that of those sold at stores.

キウイの花 Kiwi Flowers

たくさん咲いていました。その下を日本ミツバチがぶんぶん。両方とも父のおかげです。 Kiwi flowers are now blooming. Under the flowers, Japanese Honeybees are bumbling. I thank my father who let them do.
kiwi1106.jpg

小さなプレゼント Small Gifts

英語教室で小さなプレゼントを配りました。中身は? I gave small gifts to the children at the English class. What’s inside?
enve110617.jpg
タネです。何のタネでしょう。 Seeds. What seeds?
tane110617.jpg
ヒマワリ、黒豆、小豆。育ててみてね~と言いつつ・・・。Sunflower seeds, black beans, azuki beans. Try to grow them. I asked the children to grow them.

いちごのおやつ Strawberry Sweets

ichigobis1106.jpg
簡単おやつ。ビスケットにブルーベリージャムを塗って切ったいちごを乗せるだけ。想像以上に美味しい! 英語教室で出したら「これならいくつでも食べたい!」とみんな喜んでくれました♪
Very easy to make. Just put blueberry jam and strawberry on a biscuit, it is more delicious than I imagined! Children at the English class liked it so much.

道の駅での販売 Snap Peas to Sell

スナップエンドウも東和の道の駅で売り始めました。量が採れない&怠け者なので、ほんの少しずつですが。でも楽しい。snap 110619
We started to sell our snap peas at Michino-eki Towa. We cannot sell them much because there is not much amount of harvest and because I am lazy …. But it’s fun!

スナップエンドウ美味しい!Snap Peas So Yummy!

毎食、山のように食べます。ただ茹でて、マヨネーズなどのディップに付けるだけ。甘くてサクサク、本当に美味しい~。
We eat them a lot at every meal. Just boiled and dipped in mayonnaise or some other sauce, they are sweet and crispy. Really yummy!
snap110617.jpg
つるが空に向かってのびる姿はとてもきれい。Vines are growing up to the sky, which is really beautiful.
sna110616.jpg
花もかわいい。Flowers are cute!
sna2110616.jpg
実もかわいい。エンドウはスバらしい植物です☆Pods are also cute. Peas are wonderful plants.
sna3110616.jpg

ひまわりの芽 Sunflower Sprouts 

皆さんに蒔いてもらってから20日ほど。ひまわりは元気に育っています。
20days have passed since they planted sunflower seeds. They are growing vigorously.
himawari110616.jpg

いちごの季節 Strawberry Season

ようやく畑のいちごを食べられる季節がやってきました~☆ 草の中のいちごも・・・
ichikusa11614.jpg
集めればいっぱいに♪ わが家の食卓も華やか! 
ichigo1106142.jpg
Finally the season we can enjoy eating our strawberries has come!! Although hidden in the grass, they are plenty now. Our meals have become gorgeous!

お米 Rice

お米も道の駅で売り始めました。ペットボトル入りでお土産・保存によいかと・・・。
kome11061.jpg
We started to sell our rice at the Fukushima Towa Road Station. It is good to keep rice in a plastic bottle and suitable for a souvenir.

ろーかる麦酒会のニュースレター Newsletter of Local Beer Club

先週、ろーかる麦酒会の会報を初めて発行し、会員に送っています。醸造所はまだ始まっていませんが、それでも会員になりたいと言って入って下さる方々に感謝です。
kaihou1105.jpg
Last week we issued the newsletter for the first time and sent them to the members of the Local Beer Club. We haven’t started the brewery yet, but still there are people who want to be the member of the supporting club. We thank them a lot!

ブルーベリーとリンゴのデザート Blueberry and Apple dessert

これも初めて作って、来てくれた人に出しました。 色がきれいだしデザートにちょうどよい甘さで良かった。
applebrewberry2.jpg
I made this for the first time and served it for people who came here. I loved the color and it was perfect for dessert.

小豆のスコーン Red Bean Scones 

ひまわりの種まきの時、来てくれた人に食べてもらおうと、小豆入りのスコーンを作りました。初めてトライするレシピだったけど、結構美味しかった。オリーブオイルと紅茶の葉も入っている、不思議な組み合わせ。なのに、調和している感じ。また作ろう♪と思いました。azukiscone.jpg
I made scones for people who came to sow sunflower seeds last Sunday. It was my first time to try the recipe, and was quite successful. Olive oil and tea leaves are also in the scones, which seems to strange to mix but actually are in harmony. I will make them again!

FC2Ad

上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。