Kon's Farming Diary in Fukushima 福島で農家をめざすコンの日記

A diary of a novice farmer who came from Tokyo to start farming here in Fukushima with her husband. We are organic and try to be greener! 東京から脱出し、農業を始めるために、福島に移住したコンの日記です。エコ&グリーンな農家をめざします♪

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NYの市場 Markets in NY

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ファーマーズマーケットやCSAが盛んなNY。ジャパン・ソサエティのある通りにも、毎週水曜に開かれるという小さなマーケットがありました。10店ほどが、野菜、パン、りんごを売っていました。CSA and farmers’ market are very popular in NY. In front of the building of Japan Society, there is a small market every Wednesday selling vegetables, apples, bread, and so on.

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夕方、ユニオンスクエアの方へ歩いていってみると、そこにも市場が。野菜の他、ワインの店やバイオダイナミック農法のパン屋さんなども。I walked to the Union Square in the evening and found a market there, including a wine shop and a bakery selling bread and sweets biodynamically produced.

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ユニオンスクエアの前にはホールフーズ・マーケットが。自然食品、オーガニック、ベジタリアンなどにこだわった、スーパーマーケット・チェーン。夜11時までのオープンで、夜も賑わっていました。商品はオシャレで高品質(に見えます)でも、価格はそんなに高くない感じで、むしろ普通の小売店より安い印象です。だから人気なのでしょう。ベリーの詰合せを買って、翌日の朝食に♪♪ In front of the Union Square, there is a Whole Foods Market, a natural foods supermarket chain, and lots of people were there. Offering high quality and good looking products (that’s what I felt), the price is not so high, which I think is the reason why it’s so popular. I bought a mixed berries for the breakfast next morning.
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NY滞在 Staying in NY スローフードUSA訪問 Visit to Slow Food USA,

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ジャパン・ソサエティのプログラムに参加させていただき、今ニューヨークに来ています。全米スローフード協会の本部を訪れ、会長さんのお話をお聞きしました。会長さんみずから、故郷ニューオリンズのソウルフード、レッドビーン&ライスをランチで振舞ってくださり、色々なお話を聞かせてくださいました。I am now taking part in a program by Japan Society and staying in NY. We visited Mr. Richard McCarthy, President of Slow Food USA, and he made us red beans and rice which is soul food for New Orleans. He told us a lot of interesting stories he had experienced.
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柿のスライスが入ったサラダも美味しかった。色々な種類のタバスコ、ブルックリン麦酒も食卓に並び、華やかでした☆
Mixed salads including slices of persimmon was also delicious! Many kinds of Tabasco, local beer of Brooklyn, made the table so colorful and fascinating.

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