Kon's Farming Diary in Fukushima 福島で農家をめざすコンの日記

A diary of a novice farmer who came from Tokyo to start farming here in Fukushima with her husband. We are organic and try to be greener! 東京から脱出し、農業を始めるために、福島に移住したコンの日記です。エコ&グリーンな農家をめざします♪

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飯舘村のお母さんたちのレストランで At a restaurant organized by Iitate Mothers

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東和に滞在中のフランス人ジャーナリストのローマンさんを案内して、飯舘村のお母さんたちが始めたという福島市のレストラン「かーちゃんふるさと農園わいわい」に行ってきました。店の前に来てみると、「お休み」の札が・・・。ああ残念。どこでお昼を食べようか・・と帰ろうとしたとき、店の中から知り合いの福島大学の先生が! 「どうぞ、入って混ざってください。試食できますから」との優しいお言葉に甘えて、参加させていただきました。野崎シェフの料理講習会だったそうで、(福島民報の記事)斬新な料理をいただき、「伝統にこだわってはいけない」というシェフのお話を聞き、とても感銘を受けました。食べるのに一生懸命で、料理の写真を撮れなくて反省・・・We went to a restaurant in Fukushima City where mothers from Iitate village had started a few months ago. Although the restaurant was not in business when we visited because of a study meeting taking place there, we were very lucky to participate it. They invited a famous chef from a Japanese-style-restaurant in Tokyo, and he instructed people there. We tasted what he had cooked and listened to his instruction and his thoughts, which was very impressive.

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